Аспірантура – інноваційна ступінь підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації на сучасному етапі - Криштоф, Світлана; Kryschtof, S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
В статті аналізуються проблеми підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації в сучасних українських університетах.На основі аналізу тенденцій розвитку науки в інформаційному суспільстві, розвитку університетської освіти в сучасній Україні та вдосконалення системи атестації наукових кадрів зроблено висновок про необхідність системних змін у підготовці наукових кадрів, які враховують європейські тенденції підготовки докторів філософії.In the article the problems of scientific staffpreparation at modern Ukraineuniversities are analyzed. On the basis of analysis of science development tendencies in the information society, of university education development in modern Ukraineand of improvement of scientific staff certification the conclusion about necessity of system changes in scientific staff preparation considering the European tendencies of preparation of Philosophy Doctors of is done.
Doctoral studies– an innovative level of training academic staff of higher qualificationat present
Keywords: підготовка наукових кадрів вищої кваліфікації; training academic staff of higher qualification; аспірантура; об’єктивні та суб’єктивні умови; науковий керівник; doctoral studies; objective and subjective conditions; scientific advisor