Релігійний туризм в Україні: чинники й тенденції розвитку - Одемчук, Володимир Петрович (Волинський національний університет іімені Лесі Українки, 2024)
У роботі здійснений аналіз релігійного туризму в Україні та вирішені такі завдання: узагальнено понятійно-термінологічну систему релігійного туризму; з’ясовано передумови і чинники розвитку релігійного туризму в Україні; виявлені регіональні особливості розвитку релігійного туризму; розроблені заходи оптимізації та удосконалення релігійного туризму в Україні.
Keywords: релігійний туризм; паломництво; сакральні об’єкти; культові споруди