Економіка добробуту: регулювання доходів населення та розвиток ринку праці - Павліха, Наталія Володимирівна; Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Уніга, Олег Вікторович; Коцан, Лілія Миколаївна; Савчук, Анастасія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У монографії здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нові наукові підходи до виконання актуального науково-практичного завдання, яке полягає в поглибленні теоретико-методичних засад, розробленні напрямів трансформації системи регулювання доходів населення та розвитку ринку праці в Україні. Розкрито зміст поняття «доходи населення», їх видову класифікацію, природу і причини диференціації доходів населення. Висвітлено форми регулювання доходів населення шляхом виокремлення державного, договірного та ринкового регулювання. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення системи відрахувань з доходів населення. Подано змістову характеристику та концептуальні засади розвитку ринку праці як чинника зростання економіки добробуту. Обґрунтовано практичні рекомендації щодо розвитку ринку праці та зростання економіки добробуту в умовах європейської інтеграції. Видання рекомендоване науковій спільноті, керівникам, управлінцям, менеджерам усіх рівнів та іншим зацікавленим особам.
Keywords: Економіка добробуту; регулювання доходів населення; ринок праці; 330.342.146:330.564.2]:331.5