Сучасні технології корекційно-розвиткової роботи з підготовки дітей з інтелектуальними порушеннями до навчання у школі - Пилипчук, Віра Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню сучасних технологій корекційно-розвиткової роботи з підготовки дітей з інтелектуальними порушеннями до навчання у школі. Об’єктом дослідження є процес навчання та виховання дітей дошкільного віку з інтелектуальними порушеннями, а предметом – підготовка до школи дітей дошкільного віку з інтелектуальними порушеннями. Метою дослідження є розроблення педагогічних умов для ефективної підготовки до школи дітей з інтелектуальними порушеннями. У роботі розкрито теоретичні основи проблеми, проведено експериментальне дослідження, що включало перевірку готовності дітей старшого дошкільного віку з інтелектуальними порушеннями до навчання у школі та аналіз отриманих результатів. Встановлено, що необхідно переглянути процес підготовки до школи в спеціальних закладах дошкільної освіти. Розроблено педагогічні умови для педагогів щодо впровадження сучасних технологій корекційно-розвиткового впливу з підготовки дітей дошкільного віку з інтелектуальними порушеннями до школи.
Keywords: діти дошкільного віку; інтелектуальні порушення