Облікові процедури в паблік рілейшнз (PABLIC RELATION, PR) - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Створення нового чи подальший розвиток вже діючого підприємства завжди пов’язаний із проведенням економічних розрахунків, які б дозволили встановити співвідношення між понесеними витратами та одержаними доходами. Адміністрування таких витрат, яке в сучасних умовах потребує значної уваги з боку науковців, є маркетингові витрати, оскільки на сьогодні дуже важко ідентифікувати вигоди і доходи, одержані підприємством, що пов’язані з їх понесенням. Існування такої ситуації не дозволяє на основі використання облікової інформації визначати ефективність маркетингової політики підприємства та виокремлювати її внесок в подальший розвиток діяльності підприємства в цілому та в їх бізнес-адміністрування. Актуальною є розробка системної методики аналізу витрат на маркетингові заходи, основним завданням якого є оцінка затрачених ресурсів та розробка напрямів підвищення ефективності як маркетингових витрат, так і маркетингової діяльності в цілому.
Keywords: збутова діяльність; маркетингові витрати; 657.375.2