Український звуковий ідеал в художній лабораторії хорової творчості - Марач, Олександр М.; Marach, Oleksandr M. (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2016)
У статті досліджуються ментальні основи і виконавські традиції в українському хоровому мистецтві. Аналізується розвиток хорової традиції крізь призму національного кордоцентризму. Стверджується, що володіння національним звуковим ідеалом є умовою осягнення глибини феномену хорового мистецтва у світовому контексті. The mental foundations and performing traditions of the Ukrainian choral art are explored in the article. The development of the choral tradition in the light of national kardiotsentryzm is analyzed. It states that the possession of the national sound ideal is the condition of understanding the depth of choral art phenomenon in global context.
The Ukrainian sound ideal in the art laboratory of choral creation
Keywords: хоровий спів; choir; художня лабораторія; art laboratory; український звуковий ідеал; Ukrainian sound ideal; диригент; conductor; традиція; tradition