Стратегії підвищення конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу в умовах цифровізації - Мисливець, Ірина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі досліджено теоретичні основи конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу, зокрема поняття, принципи та значення цифрових технологій у трансформації цієї галузі. Розглянуто вплив цифровізації на розвиток індустрії гостинності, включаючи використання інноваційних технологій, цифрових платформ та їхній вплив на якість обслуговування клієнтів. Акцент зроблено на ефективності бізнес-процесів, яка досягається завдяки впровадженню сучасних цифрових інструментів. Особливу увагу приділено стратегіям підвищення конкурентоспроможності в умовах цифрової трансформації. Запропоновано підходи до автоматизації операційних процесів, впровадження CRM-систем, розробки персоналізованих маркетингових стратегій та інших інноваційних рішень. На основі проведеного дослідження розроблено практичні рекомендації, що спрямовані на підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу через адаптацію до цифрових змін та активне впровадження новітніх технологій.
Keywords: конкурентоспроможність; цифровізація; готельноресторанний бізнес; інноваційні технології; автоматизація; блокчейн