Аналіз онлайн-середовищ розробки для вивчення логічної мови програмування Prolog - Глинчук, Людмила Ярславівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У тезах представлено аналіз онлайн-середовищ розробки для вивчення логічної мови програмування Prolog. Описано три ключові інструменти: SWISH, OnlineGDB та OneCompiler. Визначено їх основні функції, серед яких зручність використання, можливість налагодження коду та спільна робота. Підкреслено переваги онлайн-компіляторів, зокрема доступність без встановлення додаткового програмного забезпечення. Акцент зроблено на ефективності цих інструментів у навчальному процесі, що дозволяє викладачам і студентам інтегрувати інноваційні технології без значних витрат ресурсів. Зроблено висновок, що вибір найкращого компілятора залежить від індивідуальних потреб користувачів.
Keywords: Онлайн-середовище розробки; функціональність компілятора; логічна мова програмування Prolog