Типи батьківського ставлення у сім'ях, які виховують проблемних дітей - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava Ivanivna (Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г. Шевченка, 2012)
В статті розглядаються основні типи батьківського ставлення у сім’ях, які виховують проблемних дітей; виділені типи батьківського ставлення до дітей з вродженою та набутою етіологією захворювань; досліджено, що ставлення батьків до дитини, яка має проблеми у розвитку, незалежно від етіології відрізняється суперечливим характером, де, з одного боку, – спрямованість на дитину, а з іншого – роздратування і байдужість. The main types of parental attitudes in families raising problem children are considered in the article; types of parental attitudes towards children with congenital and acquired disease etiology are selected; the attitude of parents to a child who has problems in development is explored; it has contradictory character regardless of the etiology: on the one hand – focus on the child and on the other – irritation and indifference.
Types of parental attitudes in the families raising problem children
Мушкевич Мирослава Іванівна - канд. псих. наук, доцент, зав. кафедрою медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: проблемна дитина; problem child; батьківське ставлення; parental attitudes; вроджена етіологія; congenital etiology; набута етіологія; acquired etiology; батьківські установки; parental settings