Географічні аспекти розвитку ділового туризму в Україні - Лисюк, Тетяна Василівна; Терещук, Оксана Степанівна (Львівський державний інститут фізичної культури, 2017)
Актуальність теми дослідження обумовлена високим ступенем новизни проблеми ділового туризму в Україні та низьким рівнем його наукового розроблення. Галузь інтенсивно розвивається у світовому туристському просторі в останні три десятиліття, причому доходи від неї мають значну частку в структурі доходів від міжнародного туризму; у низці країн вони відіграють помітну чи навіть, в окремих випадках, провідну роль у державному бюджеті. Відповідно, у закордонній науці в останні десятиліття проводяться дослідження, присвячені зародженню й розвитку ділового туризму; з’явилася статистика Всесвітньої туристичної організації заосновними його показниками – прибуття, прибутковості та ін.
Keywords: туризм; діловий туризм; Україна; економіка туризму; 338.48(477)