Питома вага піддіапазонів θ-ритму електроенцефалограми осіб із різною функціональною рухливістю нервових процесів - Швайко, Світлана Євгеніївна; Поручинська, Тетяна Федорівна; Shvajko, S. E.; Poruchynska, T. F. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Вивчено питому вагу піддіапазонів тета-ритму ЕЕГ жінок із різним рівнем ФРНП у стані спокою та під час виконання просторових завдань. Установлено, що у стані спокою та під час виконання просторових завдань зміни питомої ваги стосувалися хвиль тета-1 та тета-3 ЕЕГ осіб із різним рівнем ФРНП; під час виконання просторових завдань ці зміни носили більш локальний характер. У лобово-скроневих частках кори виділяється виражена зона зростання питомої ваги тета-1 хвиль ЕЕГ; у скронево-тім’яно-потиличних частках лівої півкулі кори мозку – зона зниження цього показника. Протилежні тенденції виявлено у розподілі тета-3 хвиль ЕЕГ кори мозку. Studied specific gravity of subranges of theta-rhythm of EEG of women with the different level of functional mobility of nervous processes in the state of rest and at implementation of spatial tasks. It is set that in the state of rest and at implementation of spatial tasks of change of specific gravity touched the waves of theta-1 and theta-3 of EEG of persons with the different level of functional mobility of nervous processes; at implementation of spatial tasks these changes carried more local character. The expressed area of growth of specific gravity of theta-1 waves of EEG is selected in the frontal-temporal particles of bark. Found out opposite tendencies in the division of theta-3 waves of EEG of bark of brain.
Specific Gravity of Subranges of Theta-Rhythm of Electroencephalogram of Persons is with Different Functional Mobility of Nervous Processes
Keywords: тета-ритм електроенцефалограми; питома вага піддіапазонів; функціональна рухливість нервових процесів(ФРНП); theta-rhythm of electroencephalogram; specific gravity of subranges; functional mobility of nervous processes