Природно-заповідна мережа Ківерцівського району - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Karpiuk, Zoia K. (Волинський краєзнавчий музей, 2017)
Природно-заповідний фонд району – це найефективніша форма збереження його біорізноманіття і ландшафтів. У нормативних документах: Законах України «Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000–2015 роки», «Про екологічну мережу України», «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» (21.12.2010 р.) визначено низку завдань, у т. ч.: збільшення площі земель ПЗФ та національної екомережі до рівня, достатнього для забезпечення екологічної стійкості країни. Вивчення природних комплексів та видового різноманіття територій і об’єктів ПЗФ, можливостей їх оптимізації на локальному рівні потребують ґрунтовних наукових досліджень.
Keywords: природно-заповідна мережа; Ківерцівський район; Волинська область; національний парк