Семіотика культури: програма нормативної навчальної дисципліни - Головей, Вікторія Юріївна; Holovei, Viktoriia Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни “Семіотика культури” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності “Культурологія”. Предметом вивчення навчальної дисципліни є специфіка знакових систем та семантичних кодів культури. Метою викладання навчальної дисципліни “Семіотика культури” є висвітлення семіотичного аспекту культури, аналіз специфіки знакових систем та семантичних кодів культури. Основними завданнями вивчення дисципліни “Семіотика культури” є вироблення умінь та навичок семіотичного аналізу найважливіших складових духовної культури (мови, міфу, релігії, мистецтва, літератури), а також знакової специфіки сучасної культури, зокрема, ЗМІ та повсякденності.
Програма навчальної дисципліни «Семіотика культури» підготовки магістра, галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 034 Культурологія, за освітньою програмою Культурологія
Keywords: Семіотика; Знак; Символ; Культурологія; Лінгвістика