Статистичне дослідження зовнішньої торгівлі України - Бегун, Світлана Іванівна; Мартинюк, Ростислав Федорович; Begun, Svitlana; Martyniuk, Rostyslav (ГО «Східноукраїнський інститут економіки та управління», 2019)
У статті проведено статистичне дослідження зовнішньої торгівлі України з країнами Євросоюзу. Проаналізовано зовнішньоекономічні відносини України з країнами Європейського Союзу. Розглянуто структуру та динаміку українського експорту та імпорту з країнами ЄС, досліджено показники торгівлі деякими видами товарів, виявлено перспективні напрямки торгівельно-економічних відносин. Визначено найвагоміші впливи на коливання динаміки товарообігу. Обгрунтовано необхідність розвивати перспективні галузі економіки та створювати товари з більшою доданою вартістю.In this article the foreign trade of Ukraine with the EU countries are conducted. The foreign economic relations of Ukraine with the countries of the European Union are analyzed. The structure and dynamics of Ukrainian exports and imports with the EU countries are examined, trade patterns of some types of goods are investigated, prospective directions of trade and economic relations are revealed. The most important influences on fluctuations of dynamics of commodity circulation are determined. The necessity to develop promising branches of the economy and to create goods with greater added value is substantiated.
Statistical investigation of external trade Ukraine
Keywords: статистичне дослідження зовнішньої торгівлі; експорт; імпорт; світове господарство; торгівля; товарообіг; товарна структура експорту; statistical investigation of foreign trade; export; import; commodity circulation; commodity structure of export