Практикум з гістології, цитології та ембріології - Степанюк, Ярослав Васильович; Ульянов, Вадим Олексійович; Омельковець, Ярослав Адамович; Титюк, Ольга Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Практикум з гістології, цитології та ембріології є навчально-методичними матеріалами для студентів спеціальності 222 «Медицина» вищих медичних навчальних закладів. Основна мета практикуму допомогти студентам на лабораторних заняттях із вивченням гістологічних мікропрепаратів, електронограм та структур клітин, тканин та органів. У посібнику подано короткі відомості про мікроскопічні прилади, правила роботи із мікроскопом, гістологічну техніку, методику виготовлення гістологічних препаратів, основні поняття гістології. Студенти під час виконання лабораторних робіт мають замалювати мікропрепарати, позначити його структури, заповнити таблиці та схеми, зробити позначки в наведених рисунках. Практикум сформовано відповідно до силабусу з курсу гістології, цитології та ембріології для студентів спеціальності 222 «Медицина».
Keywords: гістологія; цитологія; ембріологія; 616:[591:576.3]:611.013