Гурток «Юні акваріумісти» як засіб формування дослідницьких умінь в майбутніх педагогів: практичний аспект - Буднік, Світлана Василівна; Колосок, Андрій Мирославович (Громадська організація «Спілка освітян України», 2025)
Статтю присвячено актуальній на сьогодні проблемі – формуванню дослідницьких умінь в майбутніх педагогів. У дослідженні наголошується що навчальне значення акваріума полягає в тому, що він забезпечує формування реалістичних уявлень про представників рослинного і тваринного світу через постійний і дієвий безпосередній контакт здобувачів освіти із ними. Висвітлено важливість акваріумної справи у формуванні дослідницьких умінь здобувачів вищої освіти.
Keywords: юні акваріумісти; гурток; дослідницькі уміння; акваріум; акваріумістика; здобувачі вищої освіти