Оцінка рівня теоретичної підготовленості школярів із вадами слуху як невід’ємного складника їхньої здоров’яформувальної діяльності - Кашуба, Віталій Олександрович; Маслова, Олена Володимирівна; Ричок, Тетяна Миколаївна; Kashuba, Vitaliy; Maslova, Olena; Rychok, Tetyana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті представлено результати дослідження рівня теоретичних знань школярів із вадами слуху й оцінки їхньої готовності до виконання власної здоров`яформувальної діяльності. Отримані дані засвідчили низький рівень теоретичної підготовленості дітей та підлітків із різними вадами слуху щодо їхньої власної здоров’яформувальної діяльності. Ґрунтуючись на висновках проведених досліджень, ми розробили рекомендації щодо можливості формування й розвитку мотивації в школярів із вадами слуху до виконання власної здоров’яформувальної діяльності. The article presents the results of a study of the level of theoretical knowledge of pupils with hearing disorders and assessment of their readiness to implement their own health forming activities. The obtained data have shown a low level of theoretical readiness of children and teenagers with various hearing disorders relative to their own health-forming activity. Grounding on conclusions of the conducted studies it was developed the recommendations concerning the possibility of formation and development of motivation among pupils with hearing disorders to realization of own health-improving activity.
Assessment of Theoretical Preparedness of Pupils with Hearing Disorders as an Integral Component of Their Health Forming Activities
Keywords: здоров’я; діти з вадами слуху; здоров’яформувальна діяльність; теоретичні знання; теоретична підготовленість; учні; школярі; мотивація; слабочуючі; глухі; health; children with hearing disorders; health forming activity; theoretical knowledge; theoretical readiness; pupils; schoolchildren; motivation; hearing-impaired; deaf