Парламентські вибори 2012 року в Україні: інформаційна підтримка - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Романченко, Марина; Tykhomyrova, Yevheniia B.; Romanchenko, Maryna (Східноєвропейський національний університеу ім. Лесі Українки, 2014)
Актуальність проблематики дослідження зумовлена тим, що електорат потребує достовірної інформації, яка дає змогу зробити правильний вибір, що безпосередньо корелює зі ступенем обізнаності та поінформованості. За допомогою методу системного аналізу розглянуто інформаційний складник українських парламентських виборів 2012 р. Схарактеризовано міжнародні документи та вітчизняне законодавство, які визначають принципи і правила інформаційного забезпечення виборів; проаналізовано інформаційне супруводження парламентських виборів різними суб’єктами електорального процесу в період підготовки та проведення виборчої кампанії 2012 р.; запропоновано заходи щодо покращення інформаційної підтримки виборів у майбутньому.

Current issues related to the study due to the fact that the electorate needs reliable information which allows you to make the right choice, which is directly correlated with the degree of awareness and informing. By using the method of system analysis examined the informational component of the Ukrainian parliamentary elections in 2012 The authors analyze the international documents and Ukrainian legislation, which defines the principles and rules of information support of the elections; analyze information support of the parliamentary elections different actors of the electoral process during the preparation and provedeneiya campaign 2012; proposed measures to improve information support for future elections
The Parliamentary Elections of 2012 in Ukraine: Information Support
Keywords: вибори; електорат; електоральний процес; інформація; інформаційне забезпечення; комунікація; парламентські вибори; election; the electorate; the electoral process; information; information technology; communications; parliamentary elections