Language use and identity among migrant roma - Kyuchukov, Hristo; Samuilov, Sava; Кючуков, Хрісто; Самуїлов, Сава (Lesya Ukrainka Eastern European National University, 2019)
The paper presents the issue of language use and identity among Muslim Roma youth from Bulgaria, living in Berlin, Germany. Interviews with a structured questionnaire on language use and identity was conducted with Bulgarian Muslim Roma living in Berlin, Germany. The results showed that, in order to be accepted by the German Turks, Bulgarian Muslim Roma youth change their language use and identity from Muslim Roma to a new identity - Bulgarian “Osmanli” Turks. The findings showed that the change of language and identity among young Roma in this study served as strategies for integration and acceptance in the German society.Стаття присвячена питанням використання мови та ідентичності серед ромівмусульманів, котрі проживають у Берліні, Німеччина. Результати показали, що для того, щоб бути прийнятими німецькими турками молоді роми- мусульмани змінюють свою мову в щоденній комунікації, а також ідентичність, та називають себе болгарськими османськими турками. Проведене дослідження демонструє, що зміна мови та ідентичності серед молоді ромів слугували стратегіями для інтеграції та прийняття в німецьке суспільство. Стратегії, які використовують молоді роми-мусульмани, емігруючи з Болгарії до Німеччини через дискримінацію та расизм у болгарському суспільстві, що спостерігається проти ромів та мусульман, відомі з наукових джерел серед інших мігрантів, а також в інших частинах світу, як стратегії прийняття в суспільство та успішної інтеграції.
Уживання мови та питання ідентичності серед ромів-мігрантів
Keywords: language use; ethnicity; identity; acculturation; Roma; використання рідної мови; етнічність; ідентичність; акультурація; роми