Теперішній наративний час як засіб інтимізації - Палійчук, Анна Леонардівна; Paliychuk, Anna (Сумський державний університет, 2012)
У статті проаналізовано вплив просторово-часової фокалізації на втілення комунікативної стратегії інтимізації в англомовному художньому дискурсі. Теперішній наративний час визначено ключовим засобом інтимізації, що застосовується у тактиках створення ефекту синхронності комунікації та присутності / залучення читача і сприяє виникненню ілюзії безпосереднього спілкування із автором.The article analyses the influence of spatio-temporal focalization on the intimization communicative strategy in the English literary discourse. The Present Narrative Tense is considered the key intimization means used in the tactics of synchronic communication imitation and reader involvement to create the illusion of the direct communication with author.
The Present Narrative Tense as the Means of Intimisation
Keywords: автор; інтимізація; комунікативна стратегія; просторово-часова фокалізація; теперішній наративний час; читач; author; intimization; communicative strategy; spatio-temporal focalization; The Present Narrative Tense; reader