Міжнародні системи та глобальний розвиток - Карпчук, Наталія Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Видання містить виклад лекційних тем освітнього компоненту «Міжнародні системи та глобальний розвиток» для магістрів першого року навчання за освітньо-професійними програмами «Міжнародна інформація та суспільні комунікації» та «Міжнародні відносини» за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» – базові теоретичні аспекти міжнародних систем, теоретична база аналізу міжнародних систем, тенденції й виклики глобального розвитку, тлумачення основних понять курсу.
Keywords: міжнародна система; типологія міжнародних систем; теорії міжнародних відносин; глобалізація; глобалізм; антиглобалізм/альтерглобалізм; 327(072)