Участь Української РСР в розробці та затвердженні загальної декларації прав людини - Гламазда, Петро Володимирович (My University, 2024)
У статті досліджено передумови прийняття Загальної декларації прав людини. Проаналізовано процес розробки та затвердження Декларації, а також роль та значення представників від Української РСР під час напрацювання проекту цього документу. З’ясовано причини утримання під час голосування Української РСР за остаточний текст Декларації.
Keywords: загальна декларація прав людини; ООН; Комісія з прав людини; права людини; Володимир Корецький