Формування нормативно-правової бази діяльності архівів України (1990-ті рр. – початок 2000-х рр.) - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (My University, 2022)
У статті висвітлюються перші кроки із правового врегулювання нових суспільних відносин в архівній сфері, зумовлені проголошенням незалежності України у 1991 р., створення нормативно-правової бази, яка б відповідала реаліям часу, вирішенню питань правонаступництва щодо Державного архівного фонду СРСР. Наголошується, що у становленні й розвитку архівне законодавство України впродовж першого десятиріччя незалежності пройшло два періоди: перша половина 1990-х рр. і друга половина 1990-х ― початок 2000-х рр.
Keywords: Україна; Державний комітет архівів України; архіви; архівна справа; Національний архівний фонд; нормативно-правова база; Головне архівне управління України; 930.25(477)(094)