Любов-патріотизм Лесі-Іфігенії у дискурсі моноопери Кирила Стеценка - Драганчук-Кашаюк, Вікторія Миколаївна (My University, 2018)
Доводиться, що Леся Українка, зображуючи образ Іфігенії, утверджує особистість сильної жінки, здатної на самопожертву заради батьківщини, і водночас, дуже жіночної, ніжної у патріотичній Любові. Серед нащадків Прометея бачить себе й Іфігенія, і Леся, і саме «прометеївською» – світлою, сповненою пасіонарності й жіночності образу Іфігенії, є моноопера К. Стеценка.
Keywords: творчість Лесі Українки в музиці; Творчість К. Стеценка; музична інтерпретація; архетип; українська музика; українська культура; 78.072.2