Основи формування культури здоров’я учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Поташнюк, Ірина; Potashnyuk, Irina (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
На основі результатів проведених досліджень у навчальному закладі – школі сприяння здоров’ю розкривається зміст комплексу профілактичних заходів із формування культури здоров’я учнів. Увагу акцентовано на створенні гігієнічних умов навчального середовища, проведенні й створенні етапності моніторингу здоров’я, розширенні обсягу фізкультурно-оздоровчих заходів, формуванні в учнів практичних навичок свідомого контролю за особистим здоров’ям. Наведено дані про результативність упровадження комплексу профілактичних заходів. Based on the results of studies held in health promoting school a complex of preventive actions for student’s health improvement are developed. The attention is focused on creating of learning environment hygienic conditions, conduct and observance of health monitoring phasing, extension of health-improving activities, formation of students' practical skills of health self-control. The results of implementation of a complex of preventive measures are depicted.
Basics of Health-Improving Education of Secondary School Students
Keywords: загальноосвітні навчальні заклади; учні; здоров’я; культура здоров’я; школа сприяння здоров’ю; профілактика; secondary school; students; health improvement; health promoting school; prevention