Методи викладання китайської мови та способи її вивчення - Кондратюк, Ангеліна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Китайська мова (中国话) є однією із стародавніх мов світу, яка налічує від 60 000 до 100 000 ієрогліфів. Наприклад, Великий словник китайських ієрогліфів (汉语 大字典) містить приблизно 80 000 ієрогліфів. Своєрідність китайської мови пояснюється тим, що вона є мовою культури, історія якої налічує кілька тисячоліть. Китайська писемність удосконалювалась протягом століть та передавалась із покоління в покоління. На сьогодні мова Піднебесної слугує засобом формування необхідних для професійного спілкування умінь, а також є своєрідним інструментом для розвитку й активізації психічних пізнавальних процесів особистості, зокрема, формування цілісного системного мислення, що, безперечно, підвищує рівень соціальної адаптації.
Keywords: китайська мова; методика викладання; засоби вивчення; використання візуальної підтримки/синонімів/антонімів