Психологія (Розділ 1. Основи психології) Психологія (Розділ 2. Вікова, педагогічна та спеціальна психологія) - Дмитріюк, Наталія Степанівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчальна дисципліна «Основи психології» надає можливість студентам оволодіти системою знань щодо закономірностей існування та розвитку психічної реальності, осмисленні найбільш ефективних методів психологічного пізнання та впливу на особистість, що є важливим елементом підготовки до професійної діяльності майбутнього фахівця. Навчальна дисципліна «Вікова, педагогічна та спеціальна психологія» спрямована на вивчення і розуміння студентами вікової мінливості та специфіки психічного розвитку та становлення особистості на різних етапах онтогенезу (філо-, історіо-, соціогенезу). Розуміти механізми і закономірності навчального і виховного впливу на особистість та формувати у майбутніх фахівців знання необхідні для роботи з дітьми із особливими освітніми потребами в інклюзивному просторі.
Keywords: психологія; особистість; психіка; психічні явища; виховання; навчання; розвиток; інклюзія