Вишитий рушник як етнічний символ української нації - Раєвич, Т. І.; Raiеvych, T. І. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглянуто символізм фольклорних образів (на прикладі вишитого рушника) як основу національно-культурної самоідентифікації українців. Показано українські рушники як витвір декоративно-прикладного мистецтва. Звернено увагу на традиції вишивання весільного рушника. The symbolism of the folk images (embroidered towel as an example) as the foundation of the national and cultural identity of Ukrainians are considered. Described the Ukrainian towels as a piece of the decorative and applied art. An attention is paid to the tradition of embroidery of the wedding towel.
Embroidered Towel as an Ethnic Symbol of Ukrainian Nation
Keywords: Україна; етнічний символ; національна вербальна символіка; вишитий рушник; Ukraine; ethnic symbol; national verbal symbols; embroidered towel