Розумове виховання молодших школярів засобами педагогічних мультимедійних технологій - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Ostapiovska, Iryna I. (Кримський гуманітарний університет, 2013)
У статті актуалізовано поняття виховання та мультимедійних педагогічних технологій. Конкретизовано поняття розумового виховання, описано його складові. Виділено та коротко охарактеризовано три рівні розумового виховання: когнітивний, афективний, діяльнісний. Доведено та проілюстровано прикладом ефективність використання мультимедійних педагогічних технологій для реалізації розумового виховання на вище вказаних рівнях. Окреслено перспективу подальших досліджень. Notions of education and multimedia pedagogical technologies are actualitied in the article. Notion of mental education is specified, his constituents are described. It is selected and it is shortly described three levels of mental education: kognitiv, emotional, effective. It is proved and illustrated by an example the efficiency of the use of multimedia pedagogical technologies for conducting of mental education at the higher indicated level. The prospects of subsequent researches are outlined.
Mental education of junior pupils by facilities of pedagogical multimedia technologies
Роботу виконано на кафедрі теорії та методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ ім.Лесі Українки
Keywords: розумове виховання; мультимедійні технології; інформаційнітехнології навчання; information technologies of teaching; multimedia technologies; mental education