Гіперизми в західнополіських фольклорних текстах - Грицевич, Юрій Васильович (Національний університет «Києво-Могилянська академія», 2019)
У статті на матеріалі текстів фольклору та даних діалектології детально прокоментовано гіперичні форми в говірках Західного Полісся. Проаналізовані з опорою на діалектографічні джерела західнополіські уснопоетичні тексти підтверджують гіпотезу про евристичну цінність фольклорних записів як матеріалу для вивчення особливостей народного мовлення.
Keywords: фонетика; гіперизм; фольклорний текст; Західне Полісся; голосний; приголосний