Удосконалення прийомів роботи запорізької преси в Інтернеті - Чабаненко, Мирослава В.; Chabanenko, М.V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Стаття зосереджена на процесах, що відбуваються в галузі преси під впливом наступу Інтернету. Здійснено порівняння ставлення газетярів до можливостей роботи в Мережі на основі аналізу контенту сайтів, які належать періодичним друкованим виданням Запоріжжя та Запорізької області. Розглянуто зовнішній вигляд, технічне виконання і структуру інтернет-видань, різноманіття форматів, що їх застосовують журналісти у своїх публікаціях. З’ясовано, що лише деякі редакції газет і журналів приділяють належну увагу розвитку власних сайтів, стежачи за технічними новинками та впроваджуючи їх у життя. Більшість сайтів преси змінюються повільно, також існує тенденція до закриття сайтів газет/журналів і зростання конкуренції між ними й суто мережевими виданнями; нові проекти тяжіють до бімедіа. The article focuses on the processes taking place in the industry of the press under the influence of the Internet offensive. It contains the comparison of the newsmen attitude to the possibilities of work in the Web in different periods – more than five years ago and to date – based on the analysis of content of sites owned by periodical printed publications of Zaporizhzhya and its area. The author explores the appearance, technical design and structure of online publications, a variety of formats used by journalists in their product. It was found that only some newspapers and magazines give due attention to the development of their own sites, watching for the technical innovations and implementing them in life. Most sites are changing slowly, there is also a tendency to close the sites of newspapers/magazines, and increasing of competition between them and online publications; new projects tend to be bimedia.
The Improving of the Methods of Work of Zaporizhzhya Press in the Internet
Keywords: преса; press media; Інтернет; Internet; друковані видання; paper publications; мережеві видання; online publications; конвергентність; convergence