English for Business Communication - Гончар, Катерина Леонідівна; Тригуб, Галина Василівна; Хникіна, Оксана Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчально-методичний посібник «English for Business Communication» («Ділова комунікація англійською мовою») укладений відповідно до вимог дійсних освітньо-професійних програм курсу «Ділова комунікація іноземною мовою» на факультеті економіки та управління. Посібник складається з 10 розділів: Communication Fundamentals; Foundations of Business Communication; Business Ethics. Business Etiquette; Intercultural Comminication; Interpersonal communication and Team Skills; Using Technology in Business Communication; Preparing Reports, Meetings and Presentations; Business Writing: Planning and Organizing; Business Correspondence; Emloyment Communication. Кожен розділ містить вводні та основні тексти з короткими висновками, завдання для дискусії та письмових робіт. Призначений для магістрів першого року навчання спеціальностей «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Менеджмент» та «Економіка» денної, заочної та дистанційної форм навчання.
Ділова комунікація англійською мовою
Навчально-методичний посібник «English for Business Communication» («Ділова комунікація англійською мовою») призначений для магістрів факультету економіки та управління спеціальностей «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Менеджмент» та «Економіка» першого року навчання, укладений відповідно до вимог робочих навчальних програм курсу «Ділова комунікація іноземною мовою». Основною метою даного посібника є формування в магістрів науково-дослідницької професійно-орієнтованої компетентності та передбачає оволодіння культурою ділового письма та спілкування іноземною мовою (англійською) з урахуванням канонів сучасного ділового дискурсу та розвитку підприємницького середовища. Досягнення даної мети передбачає вивчення особливостей функціонування іноземної мови у діловій писемній та усній комунікації, засвоєння специфіки ділового письма, читання, слухання, говоріння через ознайомлення із сучасними оригінальними текстами різних жанрів, виявлення їхніх структурних, змістовних, мовних, комунікативних і риторичних рис; удосконалення умінь і навичок продукувати якісні тексти фахового спрямування іноземною мовою, грамотно їх оформлювати для підвищення ефективності професійної діяльності магістра. Саме на ці аспекти зосереджена увага авторів у навчально-методичному посібнику. Зміст курсу побудовано на основі оригінальних автентичних матеріалів, його тематика охоплює основні аспекти ділової взаємодії та спрямована на вирішення тих життєвих і професійних ситуацій, які потенційно можуть виникнути в житті молодої особи: працевлаштування, офісний етикет, робота в команді, виступи, презентації тощо. Книга складається з десяти змістових модулів: 1. Communication Fundamentals. 2. Foundations of Business Communication. 3. Business Ethics. Business Etiquette. 4. Intercultural Comminication. 5. Interpersonal communication and Team Skills.6. Using Technology in Business Communication. 7. Preparing Reports, Meetings and Presentations. 8. Business Writing: Planning and Organizing. 9. Business Correspondence. 10. Emloyment Communication. Кожний розділ розпочинається з Lead-in (бесіда з 5 -7 запитань для обговорення, метою якої є виявити рівень обізнаності магістрів з даною темою). Далі подаються ключові терміни та вирази з текстів фахового ділового орієнтування, вводні та основні тексти з короткими висновками, завдання для дискусії та письмових робіт. Посібник містить глосарій. Навчально-методичний посібник призначений для магістрів факультету економіки та управління спеціальностей: «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Менеджмент» та «Економіка».
Keywords: business communication; business ethics; intercultural comminication; team skills; report; meeting; presentation; 811.111’276.6(075.8)