Дослідження основних форм агресії та стратегій поведінки в конфліктних ситуаціях спортсменів-танцюристів - Височина, Надія; Спесивих, Олена; Vysochina, Nadezhda; Spesyvykh, Elena (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Для здійснення результативної діяльності людині необхідний певний рівень агресії, яка виражається в різних формах агресивних і ворожих реакцій. Конкурентна поведінка накладає відбиток на особистість спортсмена та, зокрема, на його вибір стратегії поведінки в конфлікті, який робить вплив на реальну поведінку в проблемній ситуації. Виявлені й проаналізовані форми агресивних і ворожих реакцій спортсменів-танцюристів, а також домінуючі стратегії поведінки в конфліктних ситуаціях. For the effective implementation of activities, person needs a certain level of aggression, manifested in various forms of aggressive and hostile reactions. Competitive behaviour affects the athletes’ identity and, in particular, choose its strategy of behaviour in a conflict that has an impact on the actual behaviour of people in a problem situation. Identified and analysed forms of aggressive and hostile reactions of an athletes-dancers, and their dominant strategy of behaviour in conflict situations.
Investigation of the Basic Forms of Aggression and Behavioral Strategies in the Conflict Athletesʼ Performance
Keywords: стратегії поведінки; агресивні та ворожі реакції; конфлікт; спортивний танець; behavioural strategies; aggressive and hostile reactions; conflict; sports dance