Мовні контакти та лексичні запозичення як їх логічний наслідок (на основі польської, французької та іспанської мов) - Сінченко, Євгенія Іванівна; Sinchenko, Yevheniia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті із аналітичною метою здійснено спробу дослідження загальних чинників, шляхів та способів лексичних запозичень із однієї мови в іншу; зокрема, встановлення лексичних запозичень із французької та іспанської мов у мову польську та навпаки, їх класифікація, визначення видів асиміляції та її ступенів, відношення суспільства та офіційних інституцій до іншомовних лексичних запозичень.

In the article with an analytical goal the attempt is made to research the common factors, ways and means of lexical borrowings of words from one language to another, in particular, the establishment of borrowings of words from French and Spanish into the Polish language and vice versa, their classification, determination of types and levels of assimilation, attitude of society and official institutions to foreign lexical borrowing.
Language contacts and lexical borrowings as their logical sequence (based on Polish, French and Spanish languages)
Keywords: мовні контакти; чинники; шляхи та способи лексичних запозичень; способи та ступені асиміляції мовних одиниць; відношення до іншомовних лексичних запозичень; factors; the ways and means of lexical borrowing; methods and levels of assimilation of linguistic units; attitude toward foreign lexical borrowing; language contacts