Поезія В. Стуса: образно-понятійний континуум - Яструбецька, Галина; Yastrubetska, Halyna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті тезаурус В. Стуса розглянуто як систему значень, що покликані показати шлях містика, котрий синтезує онтологічний досвід різновекторних релігійно-філософських доктрин Сходу й Заходу з переважанням християнського компонента та виявляє синкретичність вираження цих пошуків у збірці "Палімпсести".In the article thesaurus is considered as a system of meanings that are appointted to show the way of mystic who synthesizes the ontological experience of different vectors of religious-philosophical systems of East and West with the preference of Christian factors and displays the syncretism of expressing these searches.
V. Stus Poetry: Imagionable and Conceptual Continuum
Keywords: інтуїція; епістемологія; містика; релігія; християнство; криза; біль; смерть; контемпляція; інтроспекція; синкретизм; intuition; epistemology; mysticism; religion; Christianity; crisis; pain; death; contemplation; introspection; syncretism