Сутність проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту - Томащук, Олена Григорівна; Хриплюк, О.; Tomashchuk, Olena H.; Khrypliuk, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Незалежність України, відродження української нації спонукали до нового бачення професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання, спрямування її на потреби людини й держави в професійних, усебічно розвинених спеціалістах. Завдання дослідження – проаналізувати стан проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту на сучасному етапі. У процесі анкетування студентів вищих навчальних закладів, у якому брало участь 424 особи, виявлено, що у вищих навчальних закладах фізичного виховання та спорту недостатньо уваги приділяється питанням оптимізації професійної підготовки фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту. The independence of Ukraine, the revival of the Ukrainian nation induced to a new vision of professional training of future specialists in adaptive physical education, focusing on human needs and the state needs in a professional, fully developed professional. The purpose of the article – analyze the problems of professional training of specialists in adaptive physical education to work in centers Invasport today. During questioning of university students, which involved 424 people, it was found that in higher education physical education and sport deficient attention is spare to the optimization of training specialists in adaptive physical education to work in centers Invasport.
The Essence of the Problem of Professional Training of Future Specialists in Adaptive Physical Education to Work in Centers Invasport.
Keywords: професійна підготовка; майбутні фахівці з адаптивного фізичного виховання; центри інваспорту; professional training; future specialists in adaptive physical education; centers of invalid sport