Деякі труднощі психологічного характеру адаптації студентів-першокурсників до нових умов навчання у вищому навчальному закладі - Кричфалушій, Михайло; Макарчук, Сергій; Krichfalushiy, Mikhail; Makarchuk, Sergey (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто труднощі психологічного характеру, із якими стикається першокурсник на першому етапі адаптації у вищому фізкультурно-спортивному навчальному закладі. Виявлено деякі негативні фактори студентської дезадаптації. Результати дослідження показали, що для 54,2 % студентів-першокурсників проблема адаптації в умовах вищого навчального закладу є важливим фактором становлення особистості. In the article it was considered difficulties of psychological character that are experienced by students at the first stage of adaptation in higher physical culture and sports educational establishment. It was revealed some negative factors of student deadaptation. Results of the research have shown that for 54,2 % of students of the first year of studying the problem of adaptation in conditions of higher educational establishment is an important factor of personality formation.
Some Difficulties of Psychological Character of Adaptation of First-Year Students to New Conditions of Studying in Higher Educational Establishment
Keywords: адаптація; студенти-першокурсники; психологічна адаптація; особистість; труднощі психологічного характеру; навчання; adaptation; first-year students; psychological adaptation; personality; difficulties of psychological character; education