Сучасні інформаційні технології, які використовують у процесі підготовки фахівців із фізичного виховання та спорту. - Кашуба, В. О.; Юхно, Ю. А.; Хмельницька, І. В.; Kashuba, V. A.; Yukhno, Y. A; Khmelnitska, I. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Представлено інформаційні технології, які розроблено кафедрою кінезіології НУФВСУ для використання в процесі підготовки фахівців сфери «Фізична культура і спорт». Розглянуто інформаційні технології, які призначені для: вимірювання та біогеометричного аналізу постави людини; визначення морфофункціональних характеристик опорно-ресорної функції стопи й автоматизованої обробки плантограм людини; комп’ютерного моніторингу моторики людини; аналізу та моделювання руху коня; удосконалення когнітивних здібностей студентів. Розроблено гіпермедійне інформаційне середовище з вивчення дисципліни «Комп’ютерні технології в оздоровчій фізичній культурі». This article presents the information technologies developed by the Kinesiology Department, National University of Physical Education and Sports of Ukraine, which have been used in education of specialists in the field «Physical Culture and Sports». We consider the information technologies providing: the measurement and biogeometrical analysis of human posture; the determination of the morphological and functional characteristics of the foot support-spring function and the automated processing of human plantogramm; computer monitoring of human motorics; the analysis and modeling of the horse movement, the improvement of students cognitive abilities. The hypermedia information environment for the discipline «Computer technologies in the health-enhancing physical culture» was designed.
Modern Information Technology Which Used in the Pre- paration of Specialists in Physical Education and Sport.
Keywords: інформаційні технології; підготовка фахівців; фізичне виховання й спорт; information technology; education of specialists; physical education and sports