Перспективи та особливості впровадження системи екологічного менеджменту в житлово-будівельних підприємствах м. Чернівці - Наконечний, К. П.; Nakonechny, K. Р. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Менеджмент житлово-будівельних підприємств у своїх цільових та організаційних параметрах було спрямовано на постійний розвиток та вдосконалення виробництва, не враховуючи можливі екологічні наслідки. Із впровадженням системи екологічного менеджменту виробництво розглядається як практична основа створення екологічно безпечного, чистого продукту. Саме з екологічним менеджментом пов’язані активізація та об’єднання існуючих можливостей виробничих систем і засобів для практичного рішення пріоритетних еколого-економічних проблем. Екологізація будівельної індустрії змушує впроваджувати нові стандарти у житлово-будівельних підприємствах. У статті обґрунтовано необхідність, перспективи та результати впровадження системи екологічного менеджменту у ВАТ «Чернівецький домобудівельний комбінат».Management of hosing enterprises in its target and organizational parameters was directed to a constant development and improvement of manufacturing. Possible ecological consequences were not taken into consideration. Application of the system of ecological management production is being rendered as a practical basis of creating an ecologically safe and clean product. Ecological management is an indispensable part of activation and joining of existent possibilities of production systems and means to practically provide a solution to priority ecological-economical issues. Ecology enforcement of construction industry leads to new standards introductions in building-society enterprises. The article provides essential statements for the necessity, perspectives, and results of deployment of the system of ecological management in an Open-Joint-Stock Company «Chernivtsi House-building Enterprise».
Perspectives and Peculiarities of Application of the System of Ecological Management in Housing Enterprises of Chernivtsi City
Keywords: підприємство; менеджмент; система; будівництво; екологічна політика; вплив на довкілля; enterprise; management; system; construction; ecological policy; environmental influence