Психодіагностика особливостей сімейного виховання проблемних дітей - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava I. (Запорізький національний університет, 2013)
Останніми роками виникла необхідність психодіагностики особливостей сімейного виховання проблемних дітей, яка забезпечує батькам та дітям, починаючи з раннього дитинства, великий спектр різної за формою та спрямованістю психологічної допомоги, надає розуміння причин поведінкових та особистісних розладів, дозволяє підібрати оптимальні та ефективні шляхи і способи виховання проблемної дитини.Today there is a need for psychological assessment of peculiarities of family upbringing of children with problems in development, which provides for parents and children, starting from early childhood, a large range of different shapes and directions of psychological help, provides an understanding of the causes of behavioral and personality disorders, permits to find optimal and effective ways and means of problem children’ education.
Assessment of Family Upbringing Peculiarities of Problem Children
Keywords: проблемна дитина; problem child; дисфункції сімейного виховання; family dysfunction; батьківське ставлення; parental attitudes; психодіагностика; psychological assessment; гіперопіка; overprotection; соціалізація; socialization