Проблема вегетативних дисфункцій у підлітковому віці - Роман, Уляна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Вегетативна дисфункція виражається у зміні вегетативної реактивності і вегетативного забезпечення. Прогноз СВД, як правило, сприятливий, нерідко її прояви в дитинстві назавжди залишаються в минулому. Проте без профілактики і лікування СВД може призводити до стійкого підвищення артеріального тиску, в результаті чого змінюються структура і функції різних внутрішніх органів, порушуються процеси травлення тощо.
Keywords: вегетативні дисфункції; підлітки