Лабораторний практикум з біології у формуванні предметної компетентності учнів старшої школи - Голуб, Валентина Олександрівна; Гурко, Тетяна Миколаївна (My University, 2024)
Лабораторні заняття інтегрують теоретико-методологічні знання і практичні вміння і навички учнів в єдиному процесі діяльності навчально- дослідного характеру. Основне призначення лабораторної роботи – формування у школярів навичок і вмінь наукового дослідження, наукового пошуку та експериментування, яке, базуючись на матеріалі конкретної навчальної теми, призводить до більш глибокого вивчення, самостійного усвідомлення і узагальнення матеріалу цієї проблемної теми.
Keywords: метод лабораторних робіт; метод П. Бойсен-Ієнсена; календарно-тематичне планування; бологічний експеримент