Вступ до психолінгвістики - Zasiekina, L. V.; Засєкіна, Лариса Володимирівна; Zasiekin, Serhii V.; Засєкін, Сергій Васильович (Національний університет "Острозька академія", 2002)
The book is focused on the key issues, history, object, subject, and priority objectives of Psycholinguistics as a branch of science. The authors discribe the system and structures of knowledge representation in the human mind; stages of discourse comprehension and production; discuss some issues of translation and bilingualism. Книга висвітлює ключові проблеми, історію, об'єкт, предмет та завдання психолінгвістики як галузі науки. Автори також пропонують до уваги читача опис системи та структур представлення знань у розумі індивіда; фази розуміння та породження мовлення, деякі питання перекладу та білінгвізму.
Для психолінгвістів, лінгвістів, психологів, аспірантів, студентів ВНЗ, які вивчають психолінгвістику, когнітивну лінгвістику. For psycholinguists, linguists, psychologists, Ph.D. students, university students who study Psycholinguistics, Cognitive Linguistics.
Keywords: психолінгвістика; psycholinguistics; discourse cognitive processing; когнітивна обробка дискурсу; знання; knowledge; memory; пам'ять; переклад і двомовність/білінгвізм; translation and bilingualism