Краєзнавча практика - Омельковець, Руслана Степанівна; Нестерчук, Оксана Григорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Метою програми з краєзнавчої практики є ознайомлення студентів із місцевими говірками, уявлення студентів про системність обстежуваних говірок на всіх його структурних рівнях. Для цього потрібно на основі аналізу записаних зв’язних текстів та зібраних відповідей на питання програми виявити основні фонетичні, морфологічні, синтаксичні й лексичні особливості говірки. Видання вміщує робочу програму краєзнавчої практики, зокрема її інформаційний опис, основні етапи та види робіт, форми індивідуальних завдань, рекомендовану літературу та програму для записування лексичних одмін українських говірок.
Keywords: програма краєзнавчої практики; лексика; діалектизми; говіркове мовлення; 908(073)