Сленг як варіант соціальних діалектів - Орлова, Світлана Іванівна; Рославець, Руслана Миколаївна; Orlova, S. I.; Roslavets, R. M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті визначено актуальність теми, яка полягає у з’ясуванні історичних і синхронних причин виникнення, існування, збереження та зникнення різних варіантів мов. Виділено три історичні етапи становлення діалектів: діалект в умовах родинно-племінного устрою, в епоху освіти давніх і середньовічних держав і так званий територіальний діалект у період формування та розвитку національних спільнот. Охарактеризовано граматичні та словотворчі особливості англійських діалектів. Окреслено ознаки сленгу як варіанта соціальних діалектів. Висновки дають змогу оцінити особливості розвитку літературної норми. Врахування діалектних даних – міцна основа для дослідження становлення та розвитку слів. The actuality of the historical and synchronous reasons of the appearance, existence, saving and destroying of different variants of language are determined in the article. Three historical stages of developing dialects are determined: the dialect in the conditions of the primitive society, the dialect in the educational epoch of ancient countries, and so called territorial dialect during the formation period of development of the national unities. In this article the historic stages of slang’s formation were described. Grammatical peculiarities of English slang and the processes of their word-formation were characterized. The peculiarities of English slang as the variant of social dialect were determined. The conclusions give the opportunity to evaluate the peculiarities of the development of the literary form. Only taking into account the dialects’ data will serve the researching and developing the words.
Slang as variant of social dialects
Keywords: соціальні діалекти; social dialects; граматичні та словотворчі особливості англійських діалектів; grammatical peculiarities of English slang and the processes of their word-formation; особливості сленгу як варіанта соціальних діалектів; peculiarities of English slang as the variant of social dialect