Аспекти комплексної програми з фізичної реабілітації сліпих дітей раннього віку - Нагорна, Ольга; Nahorna, Olga (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті наведено результати реабілітаційної діагностики моторних функцій сліпих дітей першого року життя, запропоновано програму з фізичної реабілітації для розвитку загальної й дрібної моторики незрячих дітей раннього віку, напрями компенсаційно-корекційних заходів, шляхи взаємодії з батьками та тифлопедагогом для покращення локомоцій дітей із відсутністю зору. The paper presents the results of motor function rehabilitation diagnostics of blind infants, physical rehabilitation program proposed for the development of general and fine motor skills of blind infants, direction-compensatory remedial measures through interaction with parents and tyflopedagog to improve locomotions lack of children.
Aspects of the Complex Program of Physical Rehabilitation of Blind Children of Early Age
Keywords: оцінка основних рухових функцій; відставання у розвитку; загальна та дрібна моторика; реабілітація; кінезотерапія; масаж; лікувальна фізична культура; гідротерапія; компенсація; тифлопедагог; estimation of basic motor functions; underdevelopment; general; fine motor skills; rehabilitation; kinesitherapy; massage; therapeutic physical training; hydrotherapy; compensation; tyflopedagog