Політичні аспекти підготовки і проведення Олімпійських ігор 1980 р. в Москві - Кулик, Сергій Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Розглянуто політичні аспекти підготовки і проведення Олімпійських Ігор 1980 р. в Москві. Проаналізовано ініціативу США з бойкоту Олімпіади, його причини, організацію та міжнародний резонанс.
Keywords: Міжнародний олімпійський комітет; Олімпійські Ігри 1980 р. в Москві; бойкот; адміністрація Джеймса Картера; спортсмени; альтернативна Олімпіада; 323.2(47+57):796.032 “1980”