Структурно-семантичні особливості формування хімічних термінів в сучасній англійській мові. - Василенко, Ольга Вікторівна; Vasylenko, Olha V.; Іващенко, Інна Алімівна; Ivashchenko, Inna A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
В статті розглядаються структурні та семантичні особливості формування хімічних термінів на сучасному етапі розвитку англійської мови. Відповідно до поділу наукового матеріалу в спеціалізованій літературі з кристалохімії та рентгеноструктурного аналізу, в статті проаналізовано три групи термінів: 1) будова атома та хімічний зв’язок, 2) кристалічна структура та методи отримання монокристалів, 3) методи дослідження кристалічної структури. The article deals with structural and semantic peculiarities of the formation of chemical terms in modern English. In accordance with the distribution of the scientific material in the literature on the crystal chemistry and X-ray diffraction analysis, the following three groups of terms are analysed: 1) the structure of atoms and chemical connection, 2) the crystal structure and methods of producing single-crystals, 3) the crystal structure research methods.
Structural and semantic peculiarities of the formation of chemical terms in modern English.
Keywords: хімічні терміни; словосполучення; абревіатура; трансформери; chemical terms; phrases; abbreviation; transformers