Розвиток транскордонного співробітництва та управління міграцією в умовах війни і повоєнного відновлення України: виклики, європейський досвід, стратегічні перспективи - Павліха, Наталія Володимирівна (My University, 2025)
Актуальність дослідження транскордонного співробітництва (ТКС) та управління міграцією зумовлена глибокими трансформаціями в Україні внаслідок повномасштабної військової агресії з боку РФ. Мільйони українців стали біженцями або внутрішньо переміщеними особами, що створило безпрецедентне навантаження на соціальні, економічні та інфраструктурні системи прикордонних регіонів.
Keywords: транскордонне співробітництво; інституційний розвиток; конкурентоспроможність; євроінтеграція; економічна реінтеграція; соціальна реінтеграція; просторово-технологічна реінтеграція; регіональний розвиток