Історія мистецтв - Трофімук-Кирилова, Тетяна Михайлівна; Trofimuk-Kyrylova, Tetiana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни «Історія мистецтв» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму підготовки 6.020103 «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури». Проблематика курсу пов’язана міждисциплінарними зв’язками із: всесвітньою історією, історією України, історією української культури, музеєзнавством, пам’яткознавством, історією музейної справи тощо. Метою викладання навчальної дисципліни «Історія мистецтв» є формування у студентів системних знань про розвиток основних видів мистецтва від найдавніших часів до наших днів.
Keywords: мистецтво; морфологія мистецтва; художня культура; музична культура; живопис; скульптура; театр; кіномистецтво; література; міфологія; мистецькі течії